In Nederland – Adriaan de Ree

 

Mijn naam is Adriaan de Ree. Ik ben in 1972 geboren in de Braziliaanse kustplaats João Pessoa. Als 8 maanden oude baby ben ik naar Nederland gekomen en gaan wonen bij mijn (adoptie)ouders, Nico en Truus de Ree. Ik ben in Haaksbergen opgegroeid en heb hier de lagere en middelbare school doorlopen. Na mijn opleiding elektronica aan de Hofstede MTS in Hengelo en het vervullen van mijn militaire dienstplicht ben ik gaan werken bij de firma Mees van den Brink Haaksbergen BV. Bij deze groothandel in slangen en koppelingen werk ik nu als verantwoordelijke voor de afdeling Goederenontvangst.

Sinds 2002 ben ik samen met Ilse Ordelmans en wij hebben samen 2 dochters. Mijn grootste hobby, na mijn drie dames, is……voetbal. Al sinds 1978 ben ik lid van de sv Bon Boys Haaksbergen. Ik ben daar begonnen als speler en nu actief als leider van een seniorenelftal.

Toen mijn oom, die altijd veel regelde voor Casa do Menino, aangaf zijn activiteiten op een lager pitje te moeten zetten, heb ik samen met Ilse, Anneke en Peter besloten de steun vanuit Nederland voort te zetten. Ik ben nu voorzitter van de Stichting kindertehuis Casa do Menino. Mede door mijn Braziliaanse roots, voel ik mij nauw betrokken bij het tehuis en haar bewoners.