Engelse lessen

Tijdens het bezoek van Ilse en René van Loon in 2015 hebben de meisjes zelf gevraagd om deze lessen. In Brazilië is het niet standaard dat er Engelse les op scholen wordt gegeven, zeker niet op de openbare scholen. Terug in Nederland hebben wij als stichting deze vraag omarmt en er een project van gemaakt. Wij hebben een particuliere donateur die het belangrijk vindt dat de meisjes deze wereldtaal leren. Daarnaast is het een mooie bijkomstigheid dat wij als stichting dan gemakkelijker met ze kunnen communiceren. Deze particuliere donateur betaald de Engelse lessen volledig.

Vanaf donderdag 14 juli 2017 is Christiana Grace Brandt de Oliveira gestart met het geven van Engelse lessen op Casa do Menino. Op dinsdag en donderdag van 15.30 – 17.00 uur krijgen ongeveer 15 meisjes les in de Engelse taal.

Ook in 2018 heeft Christiana les gegeven. In 2019 heeft zij een vervanger geregeld, vanwege privé-omstandigheden. Gelukkig kon zij in 2020 het lesgeven weer hervatten. De meisjes zijn echt dol op haar en ook Christiana heeft erg veel plezier in het lesgeven aan de meisjes. Zij stuurt met enige regelmaat foto’s en filmpjes van de lessen.

Foto’s en filmpjes die gemaakt worden in de lessen zijn te vinden op onze Facebook pagina!