In Brazilië – Laurens Steen

Laurens Steen - gecomprimeerd

Ik ben Laurens Steen (1970), geboren in Enschede, getogen in Haaksbergen. In 1998 kwam ik terecht bij de EVD, de handelsbevorderende tak van het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag. De EVD zond mijn in 2001 uit naar Recife in Noordoost Brazilië. Hier heb ik tot 2006 een klein handelskantoor geleid.

Brazilië heeft mij in die vijf jaar betoverd. Dus toen mijn EVD-termijn erop zat, besloot ik mijn geluk op zelfstandige basis te beproeven. Ik heb sindsdien wortel geschoten in dit prachtige land. Ruim 10 jaar heb ik in een appartement in Recife gewoond met de blauwe oceaan voor de deur. Begin 2017 ben ik verhuisd naar Sao Paulo, omdat mijn werk zich meer in het zuiden afspeelt. Verder voetbal ik iedere week en leef het leven zoals iedereen het in Brazilië leeft. Het klimaat is het hele jaar door aangenaam.

Via mijn ouders ben ik met kindertehuis Casa do Menino (250 km van Recife) in aanraking gekomen. Sinds mijn eerste bezoek aan het tehuis in 2002 heb ik met zekere regelmaat mijn neus daar laten zien. Met de mensen van de Stichting overleg ik over welke informatie hier vandaan moet komen met name op het vlak van financiën en projecten. Los hiervan is Casa do Menino een fijne plek om te komen. De aandacht van de zusters en de kinderen is hartverwarmend.

Ik houd u via de Stichting graag op de hoogte van de ontwikkelingen in kindertehuis Casa do Menino.

Een hartelijke groet uit zonnig Brazilië!