Scancovery 2017

Update 15 januari 2017
De rit is gereden en vandaag hebben wij Scanteam Bentelo feestelijk onthaald. Met deze rit hebben zij het geweldige bedrag van € 4.725,- opgehaald.

Meer zien van de rit en het onthaal? Kijk dan op de facebookpagina van Scanteam Bentelo of Casa do Menino.

 

 

Wat is de ScanCoveryTrail?
ScanCoveryTrial 2017 is een negendaagse auto(toertocht)avontuur kris kras door het prachtige Scandinavië. De 7e editie gaat op vrijdag 6 januari 2017 van start en de finish is op zondag 15 januari 2017. De tocht gaat in deze 9 dagen kris kras door Scandinavië, ruim 7.000 kilometer en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel minus 40 graden Celsius.

De ScanCoveryTrial is geen race of rallywedstrijd, maar een autotoertocht waarbij een strikte naleving van de verkeersregels van essentieel belang zijn voor het wedstrijdelement. Naast navigatie via coördinaten maakt ScanCoveryTrial ook gebruik van een Roadbook met unieke klassementsproeven.

De route is super geheim, maar zal ongetwijfeld een betoverende indruk achterlaten. Iedere editie heeft een extra speciale bestemming. Dit jaar is dit: de mooiste eilanden ter wereld … DE LOFOTEN!

Team Scanteam Bentelo
foto1Team Scanteam Bentelo bestaat uit Erik te Lintelo en Pascal Exterkate. Erik te Lintelo heeft de ScanCoveryTrial al 2 keer eerder met succes gereden. Dit jaar rijdt hij met zijn kameraad Pascal Exterkate. Pascal rijdt voor de eerste keer deze toertocht. Samen rijden ze deze tocht om geld in te zamelen voor kindertehuis Casa do Menino – Campina Grande PB in Brazilië. Alle donaties en sponsoring zijn ten behoeve van het goede doel: stichting Casa do Menino.

 

 

 

 

foto2Erik te Lintelo (44 jaar) werkt in het dagelijks leven als internationaal vrachtwagenchauffeur. “Rijden is mijn werk, maar ook mijn grootste hobby. En deze toertocht met ruim 80 teams is echt fantastisch om mee te maken. Een geweldig en indrukwekkende ervaring, die je nooit meer vergeet. Ik heb 2 jaar met veel plezier voor een ander goed doel gereden. Daarbij altijd in mijn achterhoofd gehad om de rit voor dit geweldig mooie familiedoel te rijden. Dit jaar maak ik dit werkelijkheid.”

 

 

foto3Pascal Exterkate (43 jaar) is pluimveehouder in Bentelo. “In de vorige edities van de ScanCoveryTrial heb ik Erik gevolgd en ben enthousiast geraakt. Hij heeft mij dan geïnfecteerd met het Scanvirus, zoals ze dat noemen. Daarnaast lijkt het mij een geweldige ervaring om deze rit in die barre, maar toch indrukwekkende omstandigheden een keer mee te maken. En dan ook nog een goed doel steunen, mooi toch?”

 

 

Wilt u een donatie doen om Erik & Pascal en daarmee Casa do Menino te steunen? Dat kan door ieder gewenst bedrag over te maken op de bankrekening van Stichting Casa do Menino:
Triodos bank IBAN NL20TRIO025.48.30.900 onder vermelding van “Scanteam Bentelo”.

Wilt u Erik en Pascal als bedrijf steunen? Vraag dan onze sponsorpakketten op.
U kunt dan contact opnemen met:
Stichting Casa do Menino:          Ilse van Loon:   +31 (0)6 41 91 28 91 – info@casadomenino.nl
Scanteam Bentelo:                      Erik te Lintelo: +31 (0)6 55 38 51 63 – scanteambentelo@gmail.com