In Nederland – Peter Halman

Peter

Even voorstellen. Ik ben Peter Halman en al sinds 1994 bezig met de Boekenbeurs in Glanerbrug. Toen we begonnen met de Boekenbeurs zijn er 3 goede doelen vastgesteld. Een daarvan was en is Casa do Menino, voor mij de voornaamste reden door te blijven gaan met de beurs. Een andere passie van mij is vogels. Via de Vogelwerkgroep Losser probeer ik vogels een handje te helpen en voorzie ik de wetenschap van informatie verzameld tijdens mijn werkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden kom ik ook in aanraking met andere gevleugelde kanten van de natuur, bijvoorbeeld nachtvlinders. Voor veel mensen bruine motten, maar als je beter kijkt zijn het fladderende pareltjes.

Naast bovenstaande bezigheden ben ik tegenwoordig huisman. Mijn vrouw werkt fulltime en al consuminderend kunnen we prima leven. Nu ik vaker thuis ben, maak ik veel meer mee van onze drie kinderen en merk ik dat ik in het verleden (te) veel van ze gemist heb. Het is prachtig dat we er voor kunnen kiezen om minder gestrest te leven en zo een rustige basis te creëren voor ons gezin.

De gezinnen waaruit de meisjes van Caso do Menino komen kennen deze luxe helaas niet. Daarom vind ik het (heel) belangrijk het tehuis te steunen. Er aan bij te dragen dat ze na de reguliere school extra onderwijs ontvangen. Zo kunnen ze na hun 18e toch met enige kennis de wereld in. Kennis, waardoor ze voor zichzelf kunnen zorgen, niet afhankelijk zijn van anderen (hun man) en een alternatief hebben om aan het vangnet van de drugswereld of de prostitutie te ontsnappen. Met mijn steun aan Casa do Menino hoop ik kinderen dit leed te kunnen besparen.