Update vanuit Brazilië

Het is een tijdje stil geweest vanuit het tehuis in Brazilië, vanwege de Covid-19 pandemie. Ook wij als stichting hebben daardoor onze werkzaamheden op een lager pitje gezet. Maar we merken dat er langzamerhand weer meer beweging komt. Dus hoog tijd voor een update.

In het voorjaar was Christiana weer begonnen met het geven van Engelse lessen aan de meisjes. Helaas zijn deze tot nu toe stilgelegd. We hopen van harte dat deze binnenkort weer kunnen starten.
Ook alle andere lessen zijn stopgezet, maar indien nodig boden de zusters wel steun aan de meisjes die het nodig hadden.

Ook het laatste gedeelte van de renovatie van het sportveld was gestart. Een probleem hierbij was dat er achter het sportveld een braakliggend terrein ligt, waar een gat in de muur zat. Dit gaf overlast en meer kans op inbraak. Gelukkig is deze muur inmiddels dicht en konden de werkzaamheden verder worden gerealiseerd.

Donderdag 24 september brengt Laurens Steen voor het eerst sinds maart weer een bezoek aan Casa do Menino. Hij gaat kijken hoe het daar is met iedereen en hoe de projecten lopen. Tot nu toe was dit niet mogelijk, omdat er natuurlijk ook zusters op leeftijd wonen in het tehuis.

Op onze Facebookpagina vind je een filmpje waarin Laurens een update geeft over zijn bezoek aan Casa do Menino. Dit filmpje is geplaatst op 24 september 2020.