Terugkijken op een bijzonder jaar

Het einde van 2013 nadert. Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken naar 2014. Afgelopen jaar hebben wij van Stichting kindertehuis Casa do Menino veel gedaan, maar dit is voornamelijk op de achtergrond geweest. We hebben onder andere onze website vernieuwd en zijn we gestart met een Facebookpagina.

In het laatste volle weekend van januari wordt de Boekenbeurs in Glanerbrug gehouden. Een jaarlijks terugkerende beurs, waarvan wij als Stichting éénderde deel van de opbrengst mogen ontvangen. Woongemeenschap de Wonne en de Vincentiusvereniging zijn de andere 2 goede doelen van de boekenbeurs. Dit jaar leverde de beurs voor ons € 2.000,- op. Namens Casa do Menino zetten Peter Halman en zijn moeder Gerda Halman zich in voor de boekenbeurs. Voor 2014 staat deze beurs gepland op 24 – 25 – 26 januari. Voor meer informatie verwijzen we naar de website www.boekenbeursglanerbrug.nl.

School 10 (3) (Medium)Het jaar 2013 heeft grotendeels in het teken gestaan van de reis van Ilse van Loon naar Brazilië. In onze bestuursvergadering kwamen de volgende vragen naar voren: hoe is het nu in het tehuis? Is onze hulp nog noodzakelijk? Hoe gaat het met de meisjes, maar ook met de zusters? De reis is voor ons van onschatbare waarde geweest. Ilse en haar man hebben gezien dat onze hulp goed terecht komt en zeker nodig is! Ook heeft ze gezien dat de school van het tehuis op instorten staat. De dakconstructie is bijna volledig opgegeten door termieten.
Sommige gedeeltes van de school worden inmiddels niet meer gebruikt, vanwege instortingsgevaar.

Wij hebben als stichting aangegeven dat wij gaan helpen om deze school te renoveren. De plannen liggen er, maar het is een behoorlijk groot project waarbij wij zeker willen weten dat dit project goed wordt uitgevoerd, zodat het geld goed wordt besteed. Laurens Steen (onze contactpersoon in Brazilië) is bezig om het plan met diverse Braziliaanse zakenmensen te bespreken en te kijken of de Gemeente van Campina Grande ook wil bijdragen. Zodra wij concrete gegevens hebben, gaan wij dit publiceren op onze website.

Naast de renovatie van de school zijn er nog meer projecten om uit te voeren op het terrein van het kindertehuis. De toiletten van de meisjes op het buitenterrein, de tandartskamer en dokterskamer zijn verouderd en daardoor onhygiënisch, het gebouw waar de zusters wonen is verouderd en voldoet niet aan de wettelijke eisen. Deze projecten staan bij de zusters van Casa do Menino op de actielijst, maar ze hebben niet voldoende geld om dit te realiseren. Per kwartaal maken wij altijd geld over naar het tehuis. Deze kwartaalbedragen blijven we overmaken en daarnaast gaan wij het tehuis financieel helpen met het realiseren van de genoemde projecten.

de tandartskamer         School - dokterskamer 8 (2) (Medium)

Zondag 15 december staat de kerstmarkt weer op het programma. Zoals u inmiddels van ons gewend bent, nemen wij namens onze stichting weer deel aan dit Haaksbergse evenement. Op onze kraam vind je o.a. kerstbakjes, kerstengelen, boomstamkerstmannetjes, vogelvoercreaties, allerhande creatieve maaksels, zelfgebakken koekjes en dit jaar kun je met de Kerstman op de foto! Komt u ook? Dan staat er een borreltje voor u klaar.

Wij kijken met een goed gevoel terug op het afgelopen jaar, maar we kijken ook uit naar 2014. Een jaar waarin wij Casa do Menino een nieuwe school willen geven!

Wij wensen u en uw familie fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2014 en we hopen dat we in het nieuwe jaar weer op jullie mogen rekenen! Bedankt voor jullie steun en donatie!

Feliz Natal            Prettige feestdagen

 

Met vriendelijke groet,

Stichting kindertehuis Casa do Menino

Anneke te Lintelo
Adriaan de Ree
Peter Halman
Ilse van Loon – de Ree