Stroopwafels met geluid

Op vrijdagmiddag 11 oktober hadden de meisjes en de zusters van het tehuis een speciale middag voor ons georganiseerd. De meisjes hebben voor ons gedanst, gezongen en gesproken. Ook kregen wij diverse linnen tasjes aangeboden die door de meisjes zelf zijn beschilderd. In ieder tasje zat ook nog eens een handdoekje dat door de meisjes was beschilderd en voorzien van een gehaakt randje. Muziek, dans en creativiteit zijn belangrijke onderdelen in de cultuur van Brazilië. Het tehuis biedt deze lessen aan de meisjes aan.

Tijdens deze middag spraken wij ook met 5 vrouwen die van hun 7de tot hun 18de jaar onder begeleiding van de zusters in Casa do Menino zijn geweest. De belangrijkste opmerking die zij ons gaven was: de zusters hebben ons geleerd wat normen en waarden zijn! Wij weten nu wat een normale levenswijze is en wij kunnen ons op deze manier in de maatschappij bewegen. Ook zeiden ze allen dat ze er 8 moeders bij hebben gekregen: de zusters van het tehuis.

DSCN0856
Bijna afgestudeerd in de taal Portugees, tandartsassistente, medewerkster Call Center van Casa do Menino en 2 dames zijn lerares van Casa do Menino. De dames die in het tehuis werken gaven aan dat dit hun droom was. Ze konden het tehuis niet loslaten en wilden andere meisjes net zo’n mooie toekomst bieden als dat zij nu hebben. Geweldig om dit te horen.

Gedurende de middag werd er gebruik gemaakt van een geluidsinstallatie met microfoon voor de muziek. De dagen ervoor waren er activiteiten georganiseerd voor de jongens en meisjes van de naastgelegen school op de patio van het tehuis, om de dag van het kind te vieren. Ook hier werd er veel gebruik gemaakt van de geluidsinstallatie, maar hij haperde toch regelmatig…De zusters hadden de wens voor een nieuwe geluidsinstallatie aan ons doorgegeven. En wij vonden een certificaat voor het aanschaffen van een nieuwe installatie een mooi geschenk om mee te nemen naar Brazilië. Na alle voordrachten hebben wij dit certificaat aan Casa do Menino aangeboden en ook tijdens het aanbieden haperde de microfoon. De ontvangst van het certificaat had absoluut geen versterking nodig, de meisjes én de zusters hebben enorm gegild van blijdschap! En om de gift extra feestelijk te maken hebben wij de stroopwafels aan iedereen uitgedeeld. Een traktatie die met veel smaak door iedereen is opgegeten. Een geweldige afsluiting van een speciale middag.

DSCN0906

Het bezoek heeft ons duidelijk gemaakt dat er nog heel veel hulp nodig is. De dakconstructie van de school is volledig opgegeten door termieten en ook het gebouw waar de zusters wonen is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van tegenwoordig. Een renovatie van beide gebouwen is van groot belang. De komende tijd bespreken wij binnen ons bestuur op welke manier wij kunnen helpen. Ook gaan wij onze website vullen met meer informatie en foto’s over het bezoek van Ilse van Loon – de Ree en haar man aan Casa do Menino.

DSCN0958

 

Er is 1 ding dat we zeker weten: onze bijdrage is van groot belang voor het bestaan van kindertehuis Casa do Menino. Wij blijven ons inzetten om deze meisjes een mooie toekomst te bieden! U toch ook?