Op weg naar een toekomst!

Aan het einde van het jaar blikken we terug: wat hebben we nu eigenlijk gedaan? En wat gaan we volgend jaar doen? Ook wij kijken terug op 2014. Wederom een bijzonder jaar, omdat de renovatie van de school is begonnen. De school die het hart van Casa do Menino is, stond op instorten. Inmiddels is het dak eraf en liggen de nieuwe spanten erop. De spanten zijn niet meer van hout, maar van staal. Zo hebben de termieten geen kans meer, maar de meisjes wel! We geven de meisjes een nieuwe school en daardoor een weg naar een toekomst. Een toekomst die er zonder Casa do Menino veel minder mooi had uitgezien.

IMG_20141112_095616741

Op onze site www.casadomenino.nl komt binnenkort een apart kopje “projecten”. Onder dit kopje houden wij u op de hoogte over de renovatie van de school, maar komen ook andere projecten te staan die wij (willen) financieren. We zijn druk bezig om de teksten hiervoor te schrijven en de foto’s uit te zoeken. Houd onze website dus in de gaten.

In onze vorige brief hebben wij vier nieuwe projecten aangekondigd: het afmaken van het sportveld, de renovatie van de toiletten voor de meisjes, de inrichting van de dokterskamer en de inrichting voor de tandartskamer. We hebben via de zusters van het tehuis offertes voor deze projecten opgevraagd om te kijken of we voldoende donaties hebben ontvangen om ook deze projecten te realiseren. En als wij ook deze vier projecten hebben afgerond, blijven we geld inzamelen. Ook dan zoeken wij weer nieuwe projecten om te realiseren.

Naast deze projecten hebben wij ook dit jaar iedere 3 maanden een donatie van 10.000 Braziliaanse Reaal overgemaakt. Dit staat (afhankelijk van de koers) gelijk aan ongeveer € 3.000,- tot 3.500,-. Het streven van onze stichting is om ook deze 3-maandelijkse donaties in 2015 te blijven overmaken. Vanuit Casa do Menino krijgen wij iedere keer weer een dankbaar bericht hierover: wij helpen hier veel meisjes mee!logo KVGOp donderdagavond 13 november hebben Adriaan de Ree en Ilse van Loon een presentatie gegeven voor de dames van KVG Veldmaat (Katholiek Vrouwen Gilde). KVG Veldmaat had ons uitgenodigd om een avond te verzorgen omdat Ilse in 2013 het tehuis heeft bezocht, maar ook om de dames te laten zien en horen waar de opbrengst van het missiepotje ieder jaar naartoe gaat. De opbrengst van het missiepotje wordt al diverse jaren aan onze stichting gedoneerd.

Adriaan en Ilse hebben samen de presentatie gegeven en hebben onder andere laten zien wat Casa do Menino in Brazilië doet, maar ook wat wij in Nederland doen. In de pauze hadden wij de mogelijkheid om onze zelfgemaakte spullen te verkopen. De zelfgemaakte kerstkaarten van Truus de Ree, Ria ten Voorde, Ghera Wilderink en Betsie Vaanhold, waren aan het einde van de pauze volledig uitverkocht. Deze kaarten worden al diverse jaren door deze dames gemaakt en jaarlijks tijdens een avond in november van het KVG Veldmaat verkocht. De avond heeft door de verkopen, vrije giften en een vergoeding van de vereniging € 410,60 opgebracht. Een geweldig mooie opbrengst voor een geslaagde avond! Met veel plezier hebben wij deze avond verzorgd.

kraamOok dit jaar staan wij weer met een kraam op de kerstmarkt in Haaksbergen.  Deze wordt gehouden op zondag 14 december in het centrum van Haaksbergen. Van 11.00 tot 17.00 uur bent u welkom om onze kerstbakjes, jam, honing en andere zelfgemaakte spullen van ons te kopen. Ook een lekker borreltje staat er voor u klaar. Komt u ook?

De kerstbakjes worden op zaterdag 13 december om 14.00 uur gemaakt bij Erve Bloemena. De eigenaresse Ans Leussink stelt haar workshopruimte, materialen en begeleiding ter beschikking. De bakjes worden gemaakt door vrijwilligers. Heeft u zin in een gezellige middag bloemstukken maken en daarmee de meisjes in Brazilië te helpen? Neemt u dan contact op met Ilse van Loon op tel. 06 – 41 91 28 91 of per e-mail info@casadomenino.nl

De boekenbeurs van Glanerbrug wordt gehouden op 23 – 24 – 25 januari 2015. Op deze beurs worden allerlei tweedehands boeken verkocht. De opbrengst van deze beurs gaat naar 3 goede doelen, waarvan Casa do Menino er een is. Heeft u nog tweedehands boeken die u kwijt wilt? Neemt u dan contact op met Peter Halman op tel. 06 – 269 78 109 of per e-mail op boekenbeurs.glanerbrug@gmail.com

Heeft u vragen? Wilt u een project ondersteunen? Uw bedrijf wil ons sponsoren? Of misschien heeft u een ander idee om Casa do Menino te helpen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn zeker geïnteresseerd in uw ideeën.

Wij bedanken iedereen voor zijn of haar bijdrage en interesse in kindertehuis Casa do Menino! Wij gaan ook in 2015 door om vele meisjes een toekomst te geven in Brazilië.

Dan rest ons alleen nog u en uw familie hele fijne kerstdagen te wensen en een mooi, gezond en gelukkig 2015 toe te wensen!

feliz natal prettige feestdagen

Met vriendelijke groet,
Adriaan de Ree, Anneke te Lintelo, Peter Halman & Ilse van Loon – de Ree