Kerstmarkt 2016

Ieder jaar staan wij in december op de kerstmarkt in Haaksbergen. Ook op zondag 18 december 2016 waren wij van de partij. Dit jaar op een andere plek dan voorgaande 3 jaren: aan de Von Heijdenstraat voor het Richtershuis. Een goede plek bleek aan het einde van de dag, want de kraam was zo goed als leeg.

We zijn gestart met een kraam vol met bloemstukken. Ieder jaar verzorgt Ans Leussink van Erve Bloemena een workshop op de zaterdagmiddag voorafgaand aan de kerstmarkt. De mooiste bloemstukken worden er dan door 14 vrijwilligers gemaakt, die wij vervolgens weer mogen verkopen. Ans en Jan Leussink verzorgen de gehele middag en voorzien iedereen van een drankje en een hapje.

Naast de bloemstukken verkopen wij ieder jaar jam, courgettezoetzuur, appelchutney, koekjes, glas in lood kerstengelen (helaas dit jaar voor de laatste keer) en andere handgemaakte kerstspullen. Deze spullen worden door vele vrijwilligers gemaakt en voor de verkoop ter beschikking gesteld.

Dit jaar stond ook Erik te Lintelo bij ons op de markt. Erik rijdt samen met Pascal Extercate als Scanteam Bentelo de ScanCovery Trial. Samen rijden ze deze tocht om geld in te zamelen voor kindertehuis Casa do Menino. Alle donaties en sponsoring zijn ten behoeve van het goede doel: stichting Casa do Menino.Om dit te promoten hebben we een film van de voorgaande rit laten zien. Ook deelden we visitekaartjes uit van dit evenement. De visitiekaartjes zijn ons aangeboden door Moire.

En als klap op de vuurpijl hebben wij altijd een heerlijk kruidenbittertje voor de liefhebbers. Hiervoor vragen wij niets, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom.

Wij kunnen met recht zeggen dat wij wederom een succesvolle kerstmarkt hebben gehad. De opbrengst was € 1.004,-.
Het harde werken van alle vrijwilligers wordt door deze mooie opbrengst goed beloond.

Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet!