High tea 25 april 2014

Het idee om een high tea te gaan organiseren is ontstaan, doordat ik het theemerk Dilmah kreeg thuisgestuurd. Ik mocht Dilmah zelf proeven, maar ook anderen laten proeven. Daarbij zou het leuk zijn om een theeproeverij te organiseren. Dat leek me wel wat, maar om nou alleen een thee te laten proeven is niet zo gezellig…daarom een complete high tea waarvan de opbrengst voor kindertehuis Casa do Menino is! Datum geprikt, uitnodiging verstuurd en ik kreeg 10 aanmeldingen.

 

 

 

Vrijdagmiddag 25 april tegen 15.30 – 16.00 uur druppelden mijn gasten vol enthousiasme binnen. Het weer zat enorm mee, het was ongeveer 23 graden. Heerlijk weer om de high tea buiten te serveren.

DSCN1782 DSCN1784 DSCN1785 DSCN1789

Onder het genot van het eerste kopje thee, ben ik begonnen met een quiche. Licht warm gemaakt in de oven. Vervolgens heb ik de scones met slagroom, eigengemaakte lemon curd, eigengemaakte jam en vlierbessengelei van de streekmarkt in Delden geserveerd. En de laatste gang bestond uit een philadelphiataartje, advokaattaartje, een banaan-straiciatella cakeje en een chocoladebrownie. Alle geserveerde gerechten zijn in mijn eigen keuken door mij gemaakt. Al deze heerlijkheden zijn genuttigd onder het genot van nog veel meer lekkere kopjes thee, zoals Rose with French Vanilla, Peppermint leaves with Ceylon Cinnamon, Lively Lime and Orange fusion, Italian Almond, Ceylon Green tea en een ander merk thee: Clipper Lemon & Ginger thee.

DSCN1775 DSCN1779 DSCN1781 DSCN1783

De middag was supergezellig en alles werd met smaak opgegeten. Per persoon heb ik een bijdrage van € 10,- gevraagd, maar ze mochten geven wat ze de high tea waard vonden. De inkoop en het bereiden is door mijzelf en mijn man geschonken. Het complete bedrag dat ik heb ontvangen van mijn gasten heb ik gedoneerd aan kindertehuis Casa do Menino. Ik kan met trots zeggen dat mijn high tea € 160,- heeft opgebracht. Dames, heel erg bedankt voor jullie komst, gezelligheid, bijdrage, maar vooral voor jullie betrokkenheid bij kindertehuis Casa do Menino!

Ilse van Loon – de Ree