Het is rond! De renovatie gaat beginnen

 

 

 

 

 

Het is rond! De meisjesschool van Casa do Menino in Brazilië wordt gerenoveerd. Na diverse e-mails, skypesessies en appjes via Laurens met het de directie van Casa do Menino en de architect zijn we enorm blij om te melden dat het contract is getekend en dat de aannemer aan de slag kan. Dat betekent dat het dak dat opgevreten was door de termieten wordt vervangen, maar ook de ramen, elektriciteit en het schilderwerk wordt aangepakt. En dan zijn deze foto’s toch echt verleden tijd.

School - buitenkant (7) (Medium) School - Computerlokaal 5 (Medium)

Zodra wij foto’s ontvangen van de renovatie, plaatsen wij deze op onze site www.casadomenino.nl.

Naast het renovatieproject van de school hebben wij nog vier andere projecten waar wij jullie aandacht voor willen vragen. Dit zijn gedeeltelijk aanvragen van de zusters, maar ook als project aangemerkt door onszelf, naar aanleiding van het bezoek van Ilse van Loon in oktober 2013.

De zusters willen graag 4 meisjes op Engelse les sturen. Dit omdat de Engelse taal een wereldtaal is en ook steeds meer in Brazilië wordt gebruikt. Daarnaast zijn er dan meisjes in het tehuis die kunnen tolken wanneer wij, of andere mensen die het Portugees niet machtig zijn, het tehuis een bezoek brengen.
Op het terrein van het tehuis ligt een sportveld. Dit sportveld is niet in gebruik, omdat de renovatie niet is afgemaakt door de aannemer. Uiteraard een andere dan de aannemer die nu de renovatie van de school uitvoert. Om het sportveld verder af te maken is geld nodig.

Sportveld niet afgemaakt (1) (Medium) toiletten CdM voor meisjes (1) (Medium)

De toiletten die de meisjes gebruiken zijn sterk verouderd en voldoen niet meer aan de huidige eisen. Wij zouden graag zien dat deze worden opgeknapt.

De tandarts- en dokterskamer in het tehuis waren in een zeer armoedige staat en niet meer volgens de huidige wetgeving en hygiëneregels. Wij vinden dat ook een goede gezondheid van de meisjes van groot belang is. Een nieuwe inrichting volgens de wettelijke hygiëne-eisen is een grote wens van ons, maar zeker ook van de zusters.

School - dokterskamer 8 (2) (Medium) Tandartskamer (2) (Medium)

Een prijs van de Engelse lessen hebben wij inmiddels binnengekregen, de andere 3 offertes zijn via de zusters aangevraagd en hopen wij zo spoedig mogelijk te ontvangen. Heb je interesse om ons te helpen om deze projecten te financieren of wil je gewoon meer details weten? Neem dan contact met ons op.

De afgelopen tijd hebben wij diverse foto’s van het kindertehuis ontvangen van festiviteiten die zijn geweest: Pasen, Moederdag en het vieren van de verjaardagen. Hieronder een paar foto’s. Wil je alle foto’s zien? Kijk dan op onze website onder het kopje fotoalbum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 10291742_317064485110847_2848201936993456569_n

Tijdens het WK hebben wij als stichting een WK Poule ingericht op onze site. 123 personen hebben zich aangemeld als deelnemer. De inleg per persoon was € 5,- waarvan de helft als inleg voor de prijzenpot is gebruikt en de andere helft gedoneerd werd aan Casa do Menino. De top 5 van de poule winnen een percentage van het prijzengeld. Tot de laatste wedstrijd is het spannend geweest wie de poule zou winnen. Een mooi gebaar van de top 5: ze hebben allemaal hun prijzengeld gedoneerd aan Casa do Menino! De totale opbrengst van de WK Poule inclusief de donaties van de top 5 is € 615,- geworden!

Wij bedanken iedereen voor zijn of haar bijdrage en interesse in kindertehuis Casa do Menino! Wij gaan door om vele meisjes een toekomst te geven in Brazilië. U ook?

Met vriendelijke groet,

Adriaan de Ree
Anneke te Lintelo
Peter Halman
Ilse van Loon – de Ree

toegangspoort (Medium)