Een feestelijk bezoek

Op zaterdag 15 augustus bestond kindertehuis Casa do Menino 60 jaar. Een mijlpaal van dit tehuis dat in Campina Grande veel aanzien geniet. Het tehuis is in 1955 opgericht door de orde van Vincentius en is een groot gedeelte van deze tijd gerund door zuster Porto. Helaas is zij op 8 december 2007 overleden. Inmiddels is zuster Luzinete directrice en samen met nog 6 zusters runnen zij met veel inzet en overgave het tehuis.

De zusters hadden ons uitgenodigd om het 60 jarig bestaan met hun te komen vieren en tevens de gerenoveerde school te openen. René en Ilse van Loon zijn daarom in augustus afgereisd naar Brazilië en hebben samen met Laurens Steen, de meisjes en de zusters een klein feestje gevierd. De meisjes hebben voor ons allerlei voordrachten gehouden en er werd een jubileumlied gezongen. Aansluitend heeft zuster Aïda samen met Ilse de gerenoveerde school geopend.

DSCN3136 (Mobile) DSCN3189 (Mobile) DSCN3195 (Mobile)

 

 

 

 

DSCN3164 (Mobile)Tijdens deze middag hebben wij de feestslinger aangeboden. De slingers met in totaal 132 vlaggetjes, door u allen gemaakt. De vlaggetjes werden met blije gezichten in ontvangst genomen. Namens de meisjes, de zusters en het bestuur bedanken wij iedereen voor het maken en doneren van de vlaggetjes!

Een volledig verslag van dit bezoek is te vinden op onze website http://www.casadomenino.nl/bezoek-casa-do-menino-2015/

Afronding project renovatie school

DSCN3046 (Mobile)De renovatie van de school is inmiddels afgerond. Het nieuwe dak biedt bescherming tegen alle weersomstandigheden en kan niet meer instorten. Ook de elektriciteit is weer veilig. We zijn super trots op het eindresultaat. Casa do Menino vangt op dit moment 108 meisjes op.

 

 

Nieuwe projecten

Binnen het schoolgebouw is een aantal ruimtes niet gerenoveerd. Het gaat dan om de dokterskamer en de sanitaire ruimte met kleedruimte voor de meisjes. De inboedel is wel gesloopt en is voorzien van nieuwe elektriciteit en een nieuw dak, maar de rest is nog kaal. Als bestuur hebben wij besloten om dit project financieel te steunen. We zijn inmiddels samen met de zusters bezig om offertes op te vragen bij verschillende aannemers.

DSCN3257 (Mobile) DSCN3246 (Mobile) DSCN3261 (Mobile)

 

 

 

 

Er zijn nog meer renovatieprojecten besproken tijdens ons bezoek. De komende tijd werken wij deze uit en plaatsen wij deze op onze website.

 

Mag ik aan u voorstellen?

Laurens Steen - gecomprimeerdOns nieuwe bestuurslid: Laurens Steen. Laurens hielp ons al geruime tijd. Hij belt, mailt en bezoekt voor ons de zusters en alle andere personen in Brazilië (denk aan de bouwaannemers, bankmedewerkers enz.). Zijn inzet vanuit Brazilië waar hij woont en werkt, is voor ons erg waardevol en daarom hebben wij hem gevraagd om toe te treden tot het bestuur. En daarop heeft hij ja gezegd.

Laurens, van harte welkom in ons bestuur!

Kerstmarkt
Zondag 20 december staan wij weer op de kerstmarkt in Haaksbergen. Van 11.00 tot 17.00 uur verkopen wij onze zelfgemaakte kerstbakjes, jam, courgettezoetzuur en andere kerstspullen. Ook voor een overheerlijke pannenkoek of een lekker borreltje kunt u bij onze kraam terecht. U komt toch ook?

Op de hoogte gehouden worden van ons laatste nieuws? Like ons dan op Facebook.

Heeft u vragen? Wilt u een project ondersteunen? Uw bedrijf wil ons sponsoren? Of misschien heeft u een ander idee om Casa do Menino te helpen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn zeker geïnteresseerd in uw ideeën.

Wij bedanken iedereen voor zijn of haar bijdrage en interesse in kindertehuis Casa do Menino!

Met vriendelijke groet,
Adriaan de Ree
Anneke te Lintelo
Laurens Steen
Peter Halman
Ilse van Loon – de Ree