Casa do Menino viert feest! Help jij mee om de slingers op te hangen

We hebben een leuk bericht ontvangen van de zusters: kindertehuis Casa do Menino in Brazilië bestaat 15 augustus 60 jaar! Zij hebben ons uitgenodigd om dit heugelijke feit te komen vieren en dan tegelijkertijd de nieuwe school te openen, die inmiddels bijna af is. Het is nog niet helemaal definitief, maar waarschijnlijk nemen Ilse van Loon en haar man deze uitnodiging aan en zijn voornemens om in augustus of september af te reizen naar Campina Grande.

.

En bij dit feestje van een mooi jubileumjaar hoort ook een cadeau. Wij zouden graag een mooie, zelfgemaakte feestslinger willen aanbieden. Een slinger met 60 zelfgemaakte vlaggetjes. Vlaggetjes die door iedereen die betrokken is bij het kindertehuis gemaakt zijn. De vlaggenlijn staat dan symbool voor meerder dingen: 60 jaar bestaan Casa do Menino, samen vieren, verbondenheid tussen Nederland en Brazilië en vooral de connectie van onze donateurs met Casa do Menino.

DSCN2624 Ñ Ñ

Het vlaggetje (of meerdere) mag op allerlei manieren gemaakt zijn: naaien, haken, breien, stof die beplakt of beschilderd is – leef je uit! Brazilianen houden van kleur, dus niets is te gek. We willen graag dat Casa do Menino de slinger bij diverse festiviteiten kan gebruiken. Op de foto’s zie je enkele voorbeelden van de vlaggetjes die wij zelf tot nu toe hebben gemaakt.

Heb je een vlaggetje gemaakt dan kun je deze in Haaksbergen bij Truus de Ree, Adriaan de Ree, Anneke te Lintelo, in Glanerbrug bij Gerda of Peter Halman, of in Delden bij Ilse van Loon inleveren (of opsturen – zie adres onderaan deze brief). Van alle aangeleverde vlaggetjes maken we een mooie slinger.

Helpt u ons mee om een mooie feestslinger te maken voor Casa do Menino?


Voortgang renovatie school
De renovatie van de school is bijna afgerond. De laatste foto’s geven aan dat het resultaat er mag zijn! Op onze website www.casadomenino.nl kunt u altijd de laatste foto’s vinden. Binnenkort reist Laurens Steen naar het tehuis af om de laatste inspectie uit te voeren. Is alles uitgevoerd volgens contract? Is het netjes? En vooral niet onbelangrijk: zijn de zusters tevreden?

Bij de uitvoering van dit project hebben we de nodige hindernissen moeten nemen. Het cultuurverschil was duidelijk merkbaar. Laurens heeft met enige regelmaat voor ons aan de telefoon gehangen om de architect, de bank of de zusters te bellen. Onze spil in Brazilië (Laurens) kreeg het toch altijd weer voor elkaar. De grootste hindernis is het overboeken van geld gebleken. De bank van de zusters is een Staatsbank die het geld vasthoudt en de zusters gerust een paar weken op het geld laat wachten. Terwijl het er bij ons direct af is.

Officiële brieven met logo’s en handtekeningen, liefst met veel stempels, van stichting Casa do Menino uit Nederland helpen om het geld los te krijgen. We hopen dat Ilse samen met Laurens in augustus een bezoek kan brengen aan de bank om een regeling te treffen voor de toekomst, zodat dit bij volgende projecten minder problemen gaat opleveren. Het heeft onze aandacht!

De geldperikelen hebben helaas de voortgang van de renovatie beïnvloed. Het heeft langer geduurd dan wij hadden verwacht. Het hele project wordt door ons als bestuur samen met Laurens geëvalueerd. De leermomenten gaan we zeker aanpassen voor volgende projecten. Want die komen er zeer zeker aan. Daarover een volgende keer meer, omdat we dan waarschijnlijk concretere informatie hierover hebben.

IMG_20150407_105550575_HDR IMG_20150422_144848786 IMG_20150401_105740563

 

 

 

 

 

Kerstmarkt Haaksbergen 2014
Zondag 14 december 2014 hebben wij met een kraam op de kerstmarkt in Haaksbergen gestaan. Mede dankzij de vrijwilligers die de kerstbakjes hebben gemaakt bij Erve Bloemena, hebben wij een opbrengst van bijna € 1.000,-! Wij willen iedereen bedanken die ons heeft geholpen of iets bij ons heeft gekocht.

Boekenbeurs Glanerbrug januari 2015
De jaarlijks terugkerende boekenbeurs in Glanerbrug heeft een mooi bedrag opgeleverd, ondanks het slechte weer in het weekend dat het werd gehouden. Totaal is er voor €9.450,-. aan boeken verkocht in dat weekend. De boekenbeurs heeft 3 goede doelen, waarvan wij er eentje zijn. Wij ontvangen daarom ook dit jaar een derde deel van de opbrengst. Ook hier willen wij alle vrijwilligers van de boekenbeurs en alle kopers bedanken voor dit mooie bedrag.
Het hele jaar door blijven de vrijwilligers van de boekenbeurs boeken inzamelen voor de volgende beurs. Heeft u nog tweedehands boeken die u kwijt wilt? Neemt u dan contact op met Peter Halman op tel. 06 – 269 78 109 of per e-mail op boekenbeurs.glanerbrug@gmail.com

Heeft u vragen? Wilt u een project ondersteunen? Uw bedrijf wil ons sponsoren? Of misschien heeft u een ander idee om Casa do Menino te helpen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn zeker geïnteresseerd in uw ideeën.

Wij bedanken iedereen voor zijn of haar bijdrage en interesse in kindertehuis Casa do Menino!

Met vriendelijke groet,
Adriaan de Ree
Anneke te Lintelo
Peter Halman
Ilse van Loon – de Ree