Bezoek Laurens Steen aan kindertehuis

De vakantie staat voor de deur of voor velen zelfs al begonnen. De hoogste tijd voor ons om u op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen in Brazilië.

Op 20 juni 2012 heeft onze contactpersoon in Brazilië Laurens Steen, samen met zijn moeder Grie Steen, een bezoek gebracht aan kindertehuis Casa do Menino. Zij werden op traditioneel hartelijke wijze ontvangen. De kinderen spraken en zongen een warm welkom en er werden cadeautjes overhandigd. De amigos uit Nederland werden met dankbaarheid regelmatig genoemd.

nieuwsbrief - Laurens en Grie bezoek Laurens juni 2012

nieuwsbrief - scheur in muur bezoek Laurens juni 2012Na gesproken te hebben met de aanwezige zusters, hebben Laurens en Grie een rondleiding door het gebouw gekregen. Het werd al gauw duidelijk dat er aan het pand achterstallig onderhoud zat. Voor ons een teken dat onze hulp nog steeds noodzakelijk is. Het geld gaat nu op aan de 90 meisjes die het tehuis vandaag de dag opvangt. Maar als het pand niet voldoet, kunnen ze ook deze meisje geen toekomst meer bieden. Wij willen ons hiervoor inzetten…u ook?

Ook ontvingen wij mooie berichten dat er meerdere meisjes goed terecht zijn gekomen, dankzij de hulp van kindertehuis Casa do Menino. Als voorbeeld werd Andrea genoemd. Zij is op 8-jarige leeftijd in Casa do Menino aangekomen en heeft het hele huis “doorlopen”. Vervolgens heeft zij een cursus verpleging gedaan, in 2 ziekenhuizen en bij het leger gewerkt. Ze is nu getrouwd en heeft een kind gekregen. Andrea is niet het enige succesverhaal, zo ook Sandra, Valdente, Adriana, Samara…..en zo gaat de lijst nog wel even door!

Om met eigen ogen te kunnen zien hoe de meisjes worden opgevangen en hoe het is in Brazilië, gaat Ilse van Loon – de Ree samen met haar man volgend jaar oktober een bezoek brengen aan Brazilië. Over de voorbereidingen voor deze reis houden wij u uiteraard op de hoogte.

Het doet ons als bestuur enorm goed om deze steun te kunnen bieden aan deze meisjes. Daarom zijn wij altijd erg blij met uw donaties. Alleen op deze manier kunnen wij er samen voor zorgen dat zij een mooie toekomst tegemoet gaan. Heel erg bedankt daarvoor. Wij wensen u en uw familie namens kindertehuis  Casa do Menino, Laurens & Grie Steen en natuurlijk namens onszelf, een heel mooie, zonnige en fijne zomervakantie toe!