Alles tot in de puntjes geregeld…of toch niet?

De zomer is in volle gang en de vakantieperiode is voor velen aangebroken. Koffers gepakt voor een vakantie? Of misschien blijf je met deze geweldige temperaturen wel lekker thuis. Deze temperaturen herinneren mij er direct aan dat ons bezoek aan Casa do Menino dichterbij komt. In 2004 bezochten Anneke te Lintelo en haar man het kindertehuis. En het laatste bezoek aan Casa do Menino is door Gerda Halman in 2006 geweest. Hoog tijd dat er weer iemand van de familie naar de andere kant van de wereld reist. In oktober staat de reis gepland en vertrekken mijn man en ik naar Brazilië. Een reis die veel voorbereiding vergt, tenminste dat dacht ik…

We zijn in totaal 2 weken in Brazilië en tijdens deze twee weken zijn we minimaal 4 dagen in het tehuis. In het begin van het jaar begon ik een planning te maken en een lijstje met dingen die we allemaal moesten regelen. Vervolgens ging ik driftig Laurens (onze contactpersoon in Brazilië) mailen met onze ideeën van hoe de dagen eruit moesten zien. Hij reageerde dan: komt goed, gaan we doen als ik in Nederland ben, dan hebben we het erover…En ik maar denken, die reis komt dichterbij: Plannen! Totdat Laurens in Nederland was en oer-Hollands bij ons op de koffie kwam. Onze reis was inmiddels geboekt en ik ging ervan uit dat ik de hotels en het vervoer na zijn bezoek kon gaan regelen. Niets was minder waar: ik moest het loslaten! Met andere woorden, gewoon in oktober naar Brazilië reizen. Laurens regelt dat we op het vliegveld worden opgehaald en de rest moet ik “over me heen laten komen!”. Op mijn vraag wanneer we uiterlijk een hotel moesten boeken, gaf hij als antwoord: “Als jullie er zijn, in Brazilië? Tenslotte hebben jullie onderdak in het kindertehuis. En het weekje strand dat daarna op het programma staat, kan beter ter plekke geboekt worden. Voor het zelfde geld regent het in die streek waar jullie naartoe willen en kunnen jullie beter elders aan de kust een hotelletje boeken.” Oh…dat moest even landen. Ik en niet een reis tot in de puntjes plannen, dat is nog nooit gebeurd. Ik weet altijd exact wanneer we waar zijn en waar we slapen en ook hoe we er komen. Ik ben me op dit moment dus al aan het aanpassen aan de Braziliaanse cultuur. Mijn man en ik gaan “op de bonnefooi” naar Brazilië.

Toch wordt er nog wel iets aan een planning gedaan. In de bestuursvergadering hebben we besproken wat het doel van de reis moet zijn. Waar is behoefte aan en wat heeft nog onderhoud nodig in het kindertehuis? Een paar vragen waar wij als stichting een antwoord op willen geven. Op het moment zijn wij bezig met een update van onze site www.casadomenino.nl. De antwoorden op de vragen komen terug op de website. De site krijgt een nieuw jasje, maar er komen ook nieuwe items op de site, waaronder een blog. Een blog die ik ga starten om mijn reisverslag met geïnteresseerden te delen. Zodra de nieuwe site actief is, laten wij dit weten.

Het enige dat ik op dit moment nog moet plannen…is het pakken van onze koffers!

Namens kindertehuis Casa do Menino en het bestuur bedank ik voor de giften van de afgelopen tijd.
Geniet van de zomer en een fijne vakantie!

Met vriendelijke groet,
Ilse van Loon – de Ree