In Nederland – Ilse van Loon-de Ree

Kook- en bakgek, dierenliefhebber, creatieveling, huismus, saunagangster en gastvrij…dat ben ik. Samen met mijn man René en hond Tony wonen wij in Delden. Mijn roots liggen iets verderop, in Haaksbergen waar ik samen met mijn broer Adriaan ben opgegroeid.

Na mijn grafische opleiding ben ik bij een drukkerij gaan werken. Maar na een paar jaar begon het te kriebelen: ik zit toch liever op de ondersteunende stoel van de secretaresse. Via een werk/leertraject bij de Randstad Secretaresse Academie ben ik aan de slag gegaan als secretaresse. Ik werk nu als secretaresse bij Strukton Rolling Stock in Enschede, nog steeds heel blij dat ik naar mijn kriebels ‘geluisterd’ heb.

Mijn secretariële achtergrond komt goed van pas in mijn werkzaamheden voor de Stichting als secretaris. Correspondentie, nieuws, agenda en notulen van onze bestuursvergaderingen, de website; het zijn smakelijke ingrediënten die op mijn secretaris bordje liggen

Kindertehuis Casa do Menino heeft een speciale plek in mijn leven. Mijn ouders, tantes en oom waren altijd druk bezig met geld en steun inzamelen voor het tehuis Ik vind het een eer hun jarenlange inspanningen samen met mijn broer, nicht en neef voort te zetten. Het geeft mij een goed gevoel om me te kunnen inzetten voor een betere toekomst van de Casa do Menino meiden in het geboorteland van mijn broer en het land waar onze oom, Pater Frits te Lintelo, het grootste gedeelte van zijn leven werkte en woonde.